Een van de activiteiten van Samen rond Kerst is een kerststallenwandeling door Sint-Truiden. Deze zal feestelijk openen op zaterdag 9 december. Na de openingsceremonie om 18u15 in de St. Gangulfuskerk kan je genieten van o.a. muzikale omlijsting voorzien door verenigingen in diverse kerken. Een van deze verenigingen is Koninklijke Harmonie De Gilde. Voor deze avond stellen zij speciaal een houtblazersensemble samen! Zij zullen deze avond rondtrekken langs drie locaties van de kerststallenwandeling. We maken vast kennis met muziekvereniging Koninklijke Harmonie De Gilde van Sint-Truiden.

Groepsfoto van het houtblazersensemble

Wat is Koninklijke Harmonie De Gilde?
Koninklijke Harmonie De Gilde is een vriendengroep van amateurmuzikanten die samen blaas- en percussie-instrumenten bespelen. Ons doel is samen plezier te beleven aan het musiceren in groep en we proberen die vreugde over te brengen naar ons publiek tijdens onze optredens.

Hoe kan je lid worden van jullie muziekvereniging?
Mocht je zin hebben om met ons te musiceren, stuur dan zeker een mailtje naar contact@khdegilde.be. We maken dan een vrijblijvende afspraak zodat je de sfeer kan opsnuiven tijdens een van onze wekelijkse herhalingen op vrijdagavond. Misschien bevalt het je wel en beslis je om lid te worden. Studeer je aan de muziekacademie, kom dan zeker eens langs. Onze dirigent is een gediplomeerde muzikant die bijkomende cursussen directie heeft gevolgd. Onze herhalingen worden door de academie erkend als lessen samenspel.

Is er een programma van jullie optredens voor publiek?
Op onze website www.khdegilde.be houden we je graag op de hoogte van ons programma. Ons eindejaarsconcert ‘Liefde is…’ zal plaatsvinden op zondag 10 december in de St. Martenkerk, welkom!

Plaats een reactie